Påskefortellinger i påsken :) - Kyllingene som ikke ville gå og legge seg

Klikk og Klokk var to små kyllinger som bodde sammen med ni søsken i et hønsehus med skråtak. Og mamma`n deres het fru Høne.

Klikk og Klokk trivdes veldig godt sammen. De likte seg best i gresset bak hønsehuset der ingen så dem. Men fru Høne var veldig streng, og når hun sa: `Klikk?` `Klokk?` så måtte de komme med en eneste gang.

Noen ganger ropte hun på dem når hun hadde funnet noe godt å spise. Og da sa hun: `Små kyllinger må spise maten sin, ellers blir de aldri store og sterke.`

Noen ganger ropte hun på dem når hun trodde det var fare på ferde, og da sa hun: `Små kyllinger må være hos mamma`n sin, for reven kan komme.`

Og hver kveld, lenge før sola gikk ned, ropte hun på dem og sa: `Små kyllinger må legge seg tidlig, det er sunnest å sovne før sola går ned.` Også bredte hun vingene over Klikk og Klokk og alle søsknene så det ble stappende mørkt.

Men en kveld sa Klikk og Klokk: `Nå later vi som vi ikke hører at mamma roper på oss, så er vi oppe og leker og har det moro så lenge vi vil!`. `- Ja, det gjør vi,` sa Klokk.

`Kom så gjemmer vi oss under det store rabarbra-bladet..`. Og det gjorde de. Og da alle søsknene deres lå og sov, gikk de av sted for å finne noen å leke med. Først gikk de ned til fru And.

`Snille fru And` sa de. `Kan andungene få lov å komme ut og leke med oss?`

`Bat, bat,`sa fru And. `Ikke tale om. Ungene mine ligger og sover slik som alle snille andunger skal gjøre når det er kvelden.` Da gikk Klikk og Klokk til fru Gås.

`Snille fru Gås` sa de. `Kan gåsungene få lov å komme ut og leke med oss en stund?`

`Gakk, gakk` sa fru Gås og var sint. ``Ikke tale om. Ungene mine ligger og sover slik som alle snille gåsunger skal gjøre når det er kvelden.``  Også strakk hun hals og freste så kyllingene sprang det forteste de hadde lært.

`` Da går vi til fru Due`` sa Klikk. `` Hun er så snill og lar sikkert ungene sine få komme ut og leke.`` Så gikk de til fru Due.

``Snille fru Due`` sa de, `` Kan dueungene få lov å komme ut og leke med oss en stund?``

`` Kurr, kurr`` sa fru Due i halvsøvne. `` Ungene mine ligger og sover slik som alle snille dueunger skal gjøre når det er kvelden.``

 

`Da går vi til fru Gjerdesmutt, `sa Klikk og Klokk, og det gjorde de.

`` Snille fru Gjerdesmutt, kan ungene dine få komme ut og leke med oss en stund?``

Fru Gjerdesmutt ble så paff at hun holdt på å trille ut av reiret sitt. `` Ungene mine ligger og sover slik som alle snille unger skal gjøre når det er kvelden. Hvorfor ligger ikke dere og sover? Tenk om hr. Ugle kommer og tar dere! Det skulle ikke forundre, aldri sett på maken til unger! Spring hjem med en eneste gang!``

`` Å-å-å-å, jeg er så redd for hr. Ugle`` sa Klokk. `` Kom så går vi til kona på gården og spør om Vesle-Ola og Petter får lov å følge oss hjem til hønsehuset igjen.``

Så gikk Klikk og Klokk til bondegården og stod ute¨på tunet og ropte `` Pip, pip``, helt til bondekona kom ut.

``For noen slemme kyllinger`` ropte hun. `` Gå hjem og legg dere med en eneste gang. Petter og Vesle-Ola har lagt seg for lenge siden``.

Så måtte kyllingene snu og prøve å finne veien alene. De begynte å bli både sure og grinete, slik som alle unger blir når de ikke får lagt seg i skikkelig tid.

`` Det var du som fant på det``, sa Klokk til til Klikk. `` Du finner på alt sånt tull, du, og nå er alle sammen blitt sinte på oss, men det er bare din skyld.``

`` Det var du som sa vi skulle gjemme oss under rabarbra-bladet!`` sa Klikk. `` Huff, jeg synes jeg hører noe!``

`` Tenk om det er en hund!`` sa Klokk. `` Åh, om vi bare hadde vært hjemme igjen!``

`` Det er verre hvis det er en katt. Det kommer nærmere og nærmere -  hva skal vi finne på?``

De krøp tett inn til hverandre og så så stille de kunne og lyttet, og hva tror dere de fikk høre? Jo, sin egen kjære hønse-mamma som gikk og lokket: ``Klikk-klokk-klikk-klokk!``

Klikk og Klokk skyndte seg bort til henne og krøp under vingene hennes med en gang.

``Om forlatelse, mamma`` sa de. ``Vi skal aldri være oppe for lenge kvelden mer.`` Og det var de ikke heller.

 

Elsie Ball, U.S.A

4 kommentarer

sexit

27.03.2013 kl.15:11

du har en herlig blogg, hilsen fast leser!

Asma Said

27.03.2013 kl.15:13

Fin blogg! Lese min?

//Fast leser!

Twolittlehens

27.03.2013 kl.15:16

sexit: Fjørlig og fjærlig velkommen til hønsegården på nett..faste leser :D Så hyggelig å høre :)

Åsa Fjørfe
Fjørposten Tidende
0052 Oslo
her

Twolittlehens

27.03.2013 kl.15:17

Asma Nora3: Fjørlig og fjærlig velkommen hit til nett, Asma :) Så hyggelig å høre at du høre at du følger oss ;) Fjørlig takk for kommentar :)

Åsa Fjørfe
Fjørposten Tidende
0052 Oslo
her

Skriv en ny kommentar

hits